Onze cases

Onze Bastards vertellen je graag zelf welke missies zij al voltooid hebben, waar ze mee bezig zijn of wat hun coolste project was tot nu toe!

Klant: Raad voor de Rechtspraak

Bastard: Dymion

Wat: Digitalisering aanleveren stukken rechtbanken

Voor de Raad van Rechtspraak werkt Software Bastards aan het digitaliseren van het proces voor het aanleveren van stukken bij rechtbanken. Aan de publieke kant kunnen advocaten en burgers zich in een portaal aanmelden als betrokkenen in de zaak en stukken aanleveren. Die stukken komen bij de digitale postkamer terecht waar ze gecheckt worden. Aan de griffiekant (de interne kant) worden de ingediende stukken verwerkt. Dit lost veel handmatig werk op en maakt brievenbussen en faxsystemen voor dit proces overbodig. Het aanleverproces wordt zo versneld en dat kan in sommige zaken heel wenselijk zijn. Neem bijvoorbeeld zaken die te maken hebben met Jeugdbescherming: communicatie moet in zulke zaken snel gaan en daar helpt dit systeem mooi bij.

Core-Technieken:

Angular, NX, Deque Axe

Dymion

Klant: Kate Innovations

Bastard: Martijn

Wat: Bouw van geavanceerd digitaliseringssysteem voor makelaars en taxateurs

Voor Kate Innovations, een zakelijke dienstverlener in vastgoedbeheer, ontwikkelden wij een heel nieuw digitaal systeem. Kate Innovations helpt makelaars en taxateurs om hun hele papieren dossiervoering in één digitaal systeem onder te brengen en te beheren. Taxateurs werken nog vrij traditioneel. Hun digitalisering bestaat over het algemeen uit een PDF. Met het systeem van Kate Innovations kun je data filteren, waardes van huizen uit de buurt inzien, informatie uit eerdere taxaties ophalen, op basis van alle data een waardebepaling laten berekenen. Het eindproduct is wel een PDF, maar het systeem erachter is slim ingericht, waardoor het werk van een taxateur een stuk makkelijker wordt gemaakt.

Software Bastards heeft het bestaande systeem van scratch af aan opnieuw gebouwd, met een eenduidige architectuur, geavanceerdere mogelijkheden en de pijnpunten uit het vorige systeem zijn opgelost. Bovendien is de on- en offboarding nu beter geregeld. Het systeem is goed geborgd in de organisatie. Alle belangrijke keuzes bij de bouw van het systeem zijn samen met de klant bepaald. Qua techniek is er gebruik gemaakt van React en Typescript. Dat biedt veel voordelen; er treden bijvoorbeeld veel minder snel fouten in de code op. Dit project heeft het systeem van Kate Innovations naar een veel hoger niveau getrokken. Testen gebeurt met generieke test libraries Jest en Cypress. Dat scheelt heel veel handmatig testwerk en voorkomt veel fouten.

Core-Technieken:

React, Javascript, Jest, Cypress

Martijn

Klant: Enrise

Project: Autotrack en Gaspedaal apps

Bastard: Peter

Wat: Helpende hand bij de ontwikkeling van de nieuwe Autotrack en Gaspedaal apps

Voor een periode van 10 maanden aangesloten bij het ontwikkelteam van Enrise. Het app ontwikkelteam dat verantwoordelijk is voor het lanceren van de volledige nieuwe Autotrack app. Een app (voor Android en iOS) die het voor de minder ervaren autozoeker met duidelijke wensenlijst makkelijker maakt om de juiste auto te vinden.

Met behulp van de React Native open-source framework hebben we de applicatie gebouwd voor zowel IOS als Android. Zonder hiervoor meerdere platform specifieke development omgevingen op te zetten. Enrise schreef een uitgebreide case over dit project, je leest het hier (https://enrise.com/case/autotrack-app/)

Core-Technieken:

React Native

Peter

Klant: ESD (External Staffing Desk)

Bastard: Manho

Wat: Front-end development inhuur-software

ESD (External Staffing Desk) is een bedrijf dat inhuur-software maakt voor bedrijven die met veel tijdelijke leveranciers werkt. Deze software ondersteunt alle onderdelen van het inhuurproces, zoals sourcing, contractuele afwikkeling, urenregistratie, facturatie en rapportage. Alle belangrijke administratieve gegevens en processen worden in deze software verwerkt. Het systeem geeft ook automatisch meldingen als er iets in het administratieve proces nog niet voltooid is, zoals het ondertekenen van een contract.

Manho heeft vanuit Software Bastards gewerkt aan het verbeteren van de front-end van het systeem. De software kent 4 portalen (voor de organisatie, teamcontacten, opdrachtgever en professional). Manho: “Dat maakt het een extra complex, maar daarmee ook een uitdagend project.” De gebruikte technologie is React.

Core-Technieken:

React

Manho

Code and design by Software Bastards, 2023

V2023.10.0