Mission statement

Wij zijn de altijd up-to-date-special forces die niet alleen vooruit, maar ook 360° om ons heen kijken. Wij willen bijdragen aan het succes van onze klanten door middel van front- en back-end coding en software development. Met onze transparante, geïntegreerde aanpak en hands-on mentaliteit zijn wij de geschikte partner voor zowel grotere organisaties, zoals banken en overheidsinstellingen, maar ook voor bedrijven in het MKB, Tech startups en scale-ups. Wij lopen voorop in digitale transformatie en linken de juiste specialistische kennis aan onze klanten.

Onze missie

Vanuit onze passie voor software development en ons Bastards-DNA werken wij aan front- en back-end oplossingen die waarde toevoegen aan onze klanten.

Onze visie

Niets is zo blijvend als verandering. “Slimmer, efficiënt en data” zijn de kernwoorden van deze tijd. Wij zijn dan ook de special forces die altijd een stapje verder willen en zijn in de markt van digitale technologie. Samen met onze klant creëren we digitale transformatieprocessen die voldoen aan de veeleisende verwachtingen van vandaag. Een duidelijke strategie voor het gebruik, analyse van data en de inzet van de juiste technologie zijn dan ook de ingrediënten voor een gezamenlijk succes.

Software Bastards

Onze cultuur

Onze cultuur doet denken uit die van het squadron van hoofdrolspeler Tom Cruise in de film Top Gun (een film over straaljagerpiloten, wie kent hem niet?). Kameraadschap, vertrouwen, ambitie, eerlijkheid, vrijheid, verantwoordelijkheid en eigenzinnigheid kenmerken de cultuur bij Software Bastards.

Wij geloven in het motto ‘Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’. We zijn een team van eigenzinnige, vakbekwame individuen die altijd op elkaar kunnen terugvallen. We helpen elkaar altijd waar nodig, maar we kijken niet constant over elkaars schouder mee. We nemen onze eigen verantwoordelijkheid om onze projecten tot een goed einde te brengen en maken gebruik van elkaars expertise waar nodig. Altijd met het gezamenlijke doel om te excelleren.

Dit is wat onze Bastards zelf zeggen over de cultuur:

M_

Software Bastards

Onze jackets

Wie en waar we goed in zijn mag best geuit worden, en dat doen we dan ook! Elke Bastard krijgt bij ons een eigen Flight Jacket die zij in hun Software Bastards loopbaan zullen bekleden met toffe patches die precies laten zien waar ze goed in zijn en wat ze bij ons gedaan hebben. Hiernaast krijgt ook elke Bastard een callname, zoals Tom Cruise bekend stond als "Maverick" hebben wij bijvoorbeeld een "Houston".

De patches

Naast de Software Bastards patch en je callname, die uiteraard front-en-center staan, verdien je ook patches op basis van de technieken waar je goed in bent. We hebben hiervoor de kleinere kennis-patches, maar we hebben ook grotere vlieguur-patches. Bij je tijd in ons squadron bouw je namelijk vlieguren op in verschillende frameworks, en hier hebben wij arm patches voor gemaakt die jij dan op je jas mag naaien als je je uren gemaakt hebt.

Je vlieguren teller begint pas met lopen als je op je eerste missie via Software Bastards zit, maar daarna heb je de mogelijkheid om meer patches voor dat framework te verdienen! Namelijk op de volgende grenzen:

  • 1600 uur
  • 3200 uur
  • 4800 uur
  • 6400 uur
Software Bastards

Het Squadron-gevoel

Omdat we als Software Bastards geloven in het concept van een squadron zijn (kameraadschap, vertrouwen, ambitie, eerlijkheid, vrijheid, verantwoordelijkheid en eigenzinnigheid), geloven wij ook dat we de daad bij het woord moeten voegen. We organiseren dan ook vaak toffe evenementen waar we onze kenmerken tot het uiterste drijven, zoals je ook hieronder kan zien toen we een dag meevlogen met F16-piloten!

Code and design by Software Bastards, 2023

V2023.10.0