Samen hebben we plezier!

Waarom Software Bastards?

Wij staan altijd klaar voor onze klanten, maar onze eigen mensen vinden we net zo belangrijk. Niemand is hetzelfde en dat geldt ook voor je job. Ben je energiek, inventief, hardwerkend, leergierig, laat je je niet snel uit de ring slaan en heb je zin in resultaten? Dan ben jij de perfecte Bastard!

Meer over onze cultuur

Eerlijkheid en betrouwbaarheid staan bij ons bovenaan. Samen denken we in oplossingen en streven we ernaar om beter te worden. We zijn creatief en innovatief in alles wat we doen en we stimuleren elkaar hierin.

Samen

“Samen” is een van onze kernwaarden. We kunnen namelijk niet alles alleen doen. Wij “Bastards” zijn een fantastisch team dat van alle markten thuis is. Ben je inmiddels nieuwsgierig? Klik gerust even om een kijkje te nemen wie wij zijn ;-).

> onze Bastards

Wat bieden wij?

Iedere Bastard is anders en heeft eigen wensen. Er zijn vanuit ons netwerk genoeg projecten om aan te werken. Wat dacht je van een project met Angular, React of Vue? Of ga je liever aan de slag op een project waar je kan werken met het javascript framework Svelte? Het project waar je aan gaat werken gebeurt altijd in goed overleg met jou.

Wat voor de één belangrijk is, kan voor de ander minder belangrijk zijn. We hebben daarom een standaardpakket samengesteld met arbeidsvoorwaarden, welke we samen met jou personaliseren, zodat het pakket volledig aansluit op jouw wensen.

Wat kun je in ieder geval verwachten?

  • Een contract voor onbepaalde tijd
  • Een vast salaris
  • Opbouw van een flexibel pensioen
  • 60% van je persoonlijke omzet (commercieel tarief x gewerkte uren) kun je vrij besteden aan bijvoorbeeld salaris, vakantie, auto, certificeringen en nog veel meer.

Wat bied jij ons

Wil jij een echte Software Bastard worden en herken je jezelf in de volgende eigenschappen:

  • Minimaal 5 jaar werkervaring als developer
  • Waarvan minimaal 2 jaar ervaring met een van de expertise gebieden (Front-end: Angular, React of Vue, PHP: Symfony of Laravel en Java: Spring, Struts of Hibernate)
  • Je bent communicatief en sociaalvaardig
  • Je houdt van variatie
  • Je hebt de interne drang om je te blijven ontwikkelen

Komt je profiel niet helemaal overeen met wat we zoeken (en dan specifiek op framework kennis/ervaring), maar wil je wel graag een Bastard worden? Niemand is perfect. Laat ons weten wie je bent en wat je kunt.

Een van de gave dingen dingen die we je bieden: Vette merch!

Wat ben je waard?

We zijn graag transparant en daarom weet jij altijd wat je bij ons waard bent. Als je bij ons op een klus gaat beginnen bespreken we vooraf altijd de afgesproken prijzen en uren met je door. Je krijgt aan het einde van de maand een loonstrookje, waarmee je meteen een mooi overzicht hebt met daarin de volledige berekening. Op die manier kun je direct zien hoe je gemaakte uren en kosten uiteindelijk je nettoloon vormen!

Om je een idee te geven van de tarieven en de daarbij behorende bruto en nettoloon verwachtingen, hebben we een klein overzicht voor je gemaakt. Dit overzicht is gemaakt op basis van een maand van 156 uur (36 uur per week) en 173 uur (40 uur per week), en de 60% van je persoonlijke omzet, maar in de praktijk zullen de gemaakte uren natuurlijk wel verschillen per maand.

Gemiddelde lonen

Brutoloon Nettoloon*
156 uur x €75 €6186.16 €3906.33
173 uur x €75 €6949.17 €4316.38
156 uur x €80 €6652.16 €4144.92
173 uur x €80 €7468.17 €4580.97
* Het nettoloon kan variëren door complexe belastingregels, zoals Cumulatief Recursief Rekenen, maar dit bedrag komt er het dichts bij in de buurt.
Een borrel met leuke mensen hoort ook bij midlance!

Wat is midlance?

Heel kort gezegd, is midlance freelancen zonder zorgen. Wat houdt dit dan precies in? Nou, dat jij je gewoon kan focussen op de klus of het project waar je aan mee werkt, en dat wij alle administraties, het vinden van de klussen, en de verzekeringen voor je regelen. In ruil voor het ontnemen van deze zorgen, nemen wij een percentage op je commercieel uurtarief, maar het grootste deel gaat nog steeds naar jou. In de praktijk betekend dit vaak dat je netto zal verdienen, wat de meeste bruto verdienen. Daarnaast heb je ook altijd nog toegang tot onze club van top ontwikkelaars die je altijd kunnen helpen met je vragen, maar die ook altijd te porren zijn voor een borrel!

Maar wat doet Software Bastards dan anders?

Dat is een goede vraag! Wij onderscheiden ons bij Software Bastards van andere partijen door onder andere de nadruk op de transparantie te leggen. Wanneer wij voor jou op zoek zijn naar de volgende gave opdracht, nemen we jou mee in het gehele proces! Wat houdt dit zoal in? Nou, we nemen je mee in de discussies over je tarief, de afspraken over je uren, maar ook bijvoorbeeld de overige afspraken zoals thuiswerken. Jij bepaalt bij elke stap van het proces of het overeenkomt met jouw wensen en verwachtingen!

Naast de transparantie, doen we ook de uitbetaling van jouw hard gewerkte uren net even anders dan de meeste andere partijen! Jouw maandelijkse loonstrookje bestaat namelijk uit je basis loon van 2700 bruto, en je variabele loon dat je de vorige maand hebt verdiend. Nu vraag je je misschien af: Waarom deze vertraging van een maand? Dit heeft er mee te maken dat de meeste klanten de uren van een externe pas uit betalen nadat je ze gemaakt hebt. Hierdoor is er altijd een vertraging van (minimaal) een maand, maar wij betalen je altijd de volgende maand al!

Welke vacatures?

Heb je interesse om een Bastard te worden en wil je weten wat wij precies zoeken in een echte Bastard?

> wordt ook een Bastard

We zoeken altijd meer goede Bastards!